Inkomsten (particulier) invoeren

Stappenplan

Om het invoeren van je inkomsten zo simpel mogelijk te maken, hebben we een stappenplan gemaakt. Dit stappenplan kun je op twee plekken terugvinden:

 1. Op het dashboard
 2. In het inkomstenscherm

In beide gevallen klik je op de +Nieuw knop (laptop) of druk je op het plusje (smartphone). In het inkomstenscherm vind je die onder de btw-tabel.

Stap 1

 • In stap 1 kies je de particuliere klant (herkenbaar aan een poppetje). Staat deze niet in de lijst, dan kun je hem of haar aanmaken door op de +knop te drukken (smartphone) of +Nieuw knop te klikken (laptop).

Stap 2

 • In stap 2 voeg je de behandelingen en producten toe die je wilt afrekenen. Staat een behandeling of product niet op je prijslijst, dan kun je die hier ook nog aanmaken.
 • Wil je iets afrekenen dat je eenmalig doet en niet op je prijslijst wilt hebben, dan kun je een regel toevoegen.
 • Ook kun je hier nog korting toevoegen. Je kunt per item (behandeling, product of regel) korting toevoegen. Je kunt een bedrag korting geven, bijvoorbeeld €10,- of een nieuw bedrag kiezen, bijvoorbeeld €139 in plaats van €159.
 • Door op Ok te drukken, voeg je de korting toe en kom je terug in het ‘Bon opmaken’ scherm.

Stap 3

Stap 4

 • In de laatste stap laten we je een samenvatting zien van wat je hebt gekozen. Ook kun je hier een concept bon bekijken door op het download knopje te drukken.
 • Hier kun je eventueel ook nog de datum aanpassen. Bijvoorbeeld als je al je inkomsten van de hele week in het weekend invoert.
 • Ook kun je hier labels toevoegen.
 • Door op opslaan te drukken worden de inkomsten opgeslagen en de PDF van de bon gemaakt. Je wordt teruggeleid naar het inkomstenscherm, waar we een popup tonen waar je kunt doorklikken naar de bondetails of de bon kunt downloaden.
 • Later kun je deze ook nog openen door in het inkomstenoverzicht op de zojuist ingevoerde inkomst te drukken.

This Post Has 2 Comments

 1. Ik vroeg me af, moet je de gegevens zelf invullen? Of gaat het automatisch? Als je bijvoorbeeld werkt met SUMUP, is dat dan te koppelen?

  1. Hallo Debbie,

   Ja, je moet zelf de gegevens invullen. We willen uiteindelijk wel een pinkoppeling maken met bijvoorbeeld Sumup en iZettle. Je kunt jodiBooks Beauty dan ook als een kassa gebruiken:

   1. Je maakt een bonnetje met jodiBooks Beauty
   2. Je kiest de betaalwijze: pinnen
   3. Wij sturen alles door naar iZettle of Sumup
   4. Checken of de betaling gelukt is
   5. En slaan de transactie op voor de boekhouder

   Voorlopig is het echter alleen het bijhouden van je inkomsten en uitgaven (stap 1, 2 en 5). Maar laat het vooral weten als je interesse hebt in de pinkoppeling.

   Groet,
   Joep

Leave a Reply