Overmaken

Overmaken in onze context is het “verplaatsen” van geld tussen twee bankrekeningen. Dit kan op allerlei manieren. Je kunt zelf geld overmaken van je betaalrekening naar je spaarrekening. Dat doe je heel waarschijnlijk via internetbankieren. Maar je kunt ook klanten en klantjes geld laten overmaken van hun naar jouw bankrekening.

Het simpelste voor jou is je klanten en klantjes je bankrekeningnummer en een factuur of bon geven. Zij gebruiken dan hun internetbankieren om het geld over te maken. Een nadeel is dat je niet weet wanneer en of je je geld gaat krijgen.

Het is iets meer werk voor jou, maar je kunt ook een betaallink maken met, in Nederland, iDeal. Je klanten hoeven dan zelf niks uit te zoeken en kunnen meteen betalen. Als ze betalen krijg jij ook direct je geld. Tegenwoordig is zelfs het maken van een iDeal link een eitje geworden met Tikkie. Je stuurt een klantje dan een appje met een link, die hij direct kan betalen. Je weet dan meteen of de betaling gelukt is. Net zo fijn voor jou als pinnen.

« Back to Glossary Index

Leave a Reply